Boren

De keuze voor de meest effectieve boor wordt gemaakt op basis van seriewerk of enkelstuks, benodigde diameter en boordiepte. Hierin is de aanwezigheid van binnenkoeling en de stabiliteit van de machine mede bepalend. Samen met onze technisch specialist kiest u een volhardmetaalboor, wisselplaatboor of boorhouder met verwisselbare boorpunt.

Wij leveren kwaliteitsboren van de onderstaande topmerken:

  • Sandvik: CoroDrill, VHM boren
  • Seco: Perfomax, Crownloc, Feedmax
  • Karnasch: VHM, wisselplaatboren, kernboren
  • Guhring: HSS, HSS-Co, VHM, wisselplaatboren
  • Wedevag: HSS, HSS-Co

Meer informatie nodig over boren.
Bel of mail ons.

VHM boren

Volhardmetaalboren (VHM) zijn compleet vervaardigd uit hardmetaal en daardoor zeer geschikt voor hoge voedingen en hoge snijsnelheden. Ze hebben een uitstekende rondloop-nauwkeurigheid. Deze boren zijn ook in gecoate uitvoering en met inwendige koeling leverbaar. VHM boren presteren het best in stabiele opspanningen.

Pilotboren

Bij diepe boringen vanaf 8xD wordt een pilotboor toegepast. De diameter van de pilotboring is afgestemd op de diameter van de volgboor waarmee de boring op diepte wordt gemaakt. Bovendien zorgt de pilotboor voor de verzinking van de boring en de inloop van de lange volgboor.

Kernboren

Kernboren in elke diameter, boordiepte en opname bieden we van het Duitse topfabrikaat Karnasch. Deze boren zijn zowel leverbaar in HSS als hardmetaal met Weldon, Nitto, Fein Quick-In en universele opname. Doordat de kernboor in metrische- en inchmaat leverbaar is, kan hij in elke industrie toegepast worden. Mede door de gepatenteerde coating in Blue-line, Silver-line en Gold-line wordt een zeer lange standtijd gegarandeerd. Ons leveringsprogramma bestaat uit boren vanaf diameter 8 tot 150 mm en lengtes vanaf 8 mm tot 110 mm.

Wisselplaatboren

De wisselplaatboren zijn onder te verdelen in:

  • boorhouders met wisselplaten

De wisselplaatboor wordt vooral toegepast in serieproductie, omdat de vier snijkanten een groot economisch en productief voordeel bieden.

  • boorhouders met verwisselbare boorpunt

De boorhouder met verwisselbare boorpunt biedt vooral voordeel in flexibiliteit qua diameterbereik op één boorhouder. Deze boor is goed toepasbaar onder instabiele omstandigheden.

Bel onze technisch adviseur voor het maken van de juiste keuze voor uw specifieke toepassing.

HSS-Co boren

Wij bieden u High Speed Steel boren met 5% tot 8% kobalt voor een betere hittebestendigheid. Dit resulteert in een hogere standtijd en een hogere snijsnelheid. Deze boren zijn ook leverbaar met diverse standtijdverhogende coatings en met inwendige koeling.

Boren
Boren
Boren
Boren
Boren
kemmler-grayscaled
logo_Premeto_Grijs
Boren
Boren
Boren
Boren
Boren
Boren
Boren
Boren

Bel of mail ons, wij helpen u graag.

Contact

Duhra Tools
Willem Vleertmanstraat 21
7575 EC Oldenzaal

Routebeschrijving


tel.: +31 (0) 541 66 24 77
info@duhra-tools.nl

KvK Enschede 537 19395
BTW-nr. NL850989139B01